pust1Na pustni torek smo vzgojiteljice Vrtca Kurirček – enota Tičnica, v dvorani KS Tabor,pripravile pustno zabavo za vse otroke, ki so na ta dan postali  princi, princeze, vitezi, spider mani, kavboji, indijanci,…….

Vzgojiteljice smo jih pričakale v Kekčevi deželi, v kateri so na ta dan veselo zarajali botra Pehta, Bedanec, Kekec, Rožle, Kosobrin, Brincelj, Vitranc, Tinkara, Mojca in razigrane ovčke. Skupaj z maškarami so veselo zaplesali, se posladkali s sladkimi krofi in odžejali s čajem. Prav veselo in razigrano je bilo, še posebej, ker je botra Pehta na koncu Kekcu podarila zdravilne kapljice, s katerimi je Mojci povrnil vid.

  pust4     pust3

Vse se je lepo končalo. Kekčevi junaki so se vrnili v svojo deželo, male in velike maškare, potresene s sladkornim posipom in sladke od marmelade, pa so se odpravile s svojimi starši domov, bogate še za eno družabno izkušnjo.

pust2

Da so se marškare lahko posladkale s slastnimi krofi, so odgovorni donatorji ;pekarna Pečjak, pekarna Štručka, Žito,Don-Don in  Mlinotest.

Vsem donatorjem se iskreno zahvaljujemo!

vzg. enote Tičnica