Tik pred prvomajskimi prazniki smo izpeljali tretje sodelovanje s starši. Starše smo povabili v naš kotiček v gozdu, ki ga imamo v sklopu projekta Moj kotiček v gozdu.

Srečanje smo začeli pred vrtcem, kjer smo jih na kratko seznanili s potekom našega druženja. Nato smo se skupaj sprehodili do gozdne jase ob kotičku, kjer so otroci staršem zaigrali dramatizacijo pravljice Zrcalce. Pri igrici so sodelovali vsi otroci in si tako pridobili izkušnjo nastopanja pred publiko. To pa vsi vemo, da ni tako enostavno.

Po igrici smo starše povabili na ogled razstave To je moja slika, ki smo jo pripravili v našem kotičku. Otroci so se v vrtcu opazovali v ogledalu in narisali svoj portret. Risbi pa smo dodali še okvir iz lesenih palčk. Tako smo te risbe obesili na drevesa po našem gozdičku. Ob ogledovanju razstave smo med seboj prijetno poklepetali, otroci pa so staršem predstavili in pokazali naš kotiček.

Ob koncu druženja smo staršem zapeli še nekaj pesmi, ki smo se jih naučili preko leta. Zadovoljni in nasmejani smo se odpravili nazaj do vrtca, kjer smo naše druženje zaključili.

Zapisala: Martina Mlinar