Škratovanje

Na jasen decembrski večer, ko so se na nebu prižgale prve zvezde in ko so otroci iz skupine Zvezdice iz enote Laze prižgali tudi svoje lučke in prišli do gradu Hošperk v Planini, se je začelo pravo čarobno popotovanje in iskanje škratkov.  Letos so nam škratki pripravili še prav posebno presenečenje, da pa smo jih lažje našli, so nam pot kazale lučke, ki smo jih lani ob poplavi Planinskega polja poslali s posebnimi ladjicami našim škratkom. Pot nas je peljala po škratovskem dolu do jame Škratovka, kjer so nagajivi škratki švigali sem ter tja in bežali pred našimi pogledi.

Kar naenkrat se je iz jame začela valiti megla in takrat smo ga zagledali…. Pridružil se nam je Škrat Anton. Skupaj z njim smo prepevali pesmice o škratih, poslušali zgodbe in na koncu smo se posladkali s škratovskimi piškoti in škratovskim čajem.

Resnično je bilo čarobno in nepozabno in ni je besede s katero bi se lahko zahvalili Društvu Škratovka iz Planine, ki nam je pripravilo tako čudovito presenečenje in ki nam je pomagalo pri decembrski čarovniji.