V veselem decembru, času pričakovanja novega leta in praznovanja ter obdarovanja, so otroci iz skupine Škratki v enoti Hotedršica Vrtca Kurirček Logatec dobili prav posebno darilo.

Starši so združili moči in svojim otrokom odigrali kultno pravljico o Sapramiški. To je bila ljubka in prisrčna predstava, ki je otrokom popestrila tisti decembrski večer in jim prinesla nekaj čarobnosti … ravno tako kot je Sapramiška dobila svoj čarobni lešnikov grm. Po njej je sledila zabava s pravim otroškim šampanjcem, lešnikovimi darili za otroke in slastnimi rogljički – lešnikovimi, seveda! – ki so jih skupaj s svojima vzgojiteljicama spekli otroci sami.

DSCN4979 DSCN4993
DSCN4995 DSCN4999

Želimo si, da bi bilo takega sodelovanja še več. Kajti to je način, da vsi nekaj pridobimo: starši se lahko preizkusijo v povsem novih vlogah in pokažejo svoje talente, otroci pa imajo možnost spoznati starše v nekoliko drugačni luči. Prav gotovo pa so vse vaje in priprave na predstavo tudi starše povezale med seboj. Nenazadnje pa je to lahko eden izmed načinov, kako se krepijo partnerske vezi med starši in vzgojitelji, kjer imajo starši  možnost prevzemati aktivno vlogo pri vključevanju v življenje in delo vrtca.

DSCN5009

Maruška in Nada, navdušeni vzgojiteljici