Med prazniki po domovih zadiši po piškotih in slastni orehovi potici. Tudi mi smo se odločili, da bomo pripravili pravo slovensko potico. Pred zajtrkom smo zamesili  testo, ki je nato lepo pokrito počivalo.

DSCN0300 DSCN0324

Ko smo pojedli zajtrk, smo si razdelili delo in nadaljevali s pripravo potičke. Očistili smo orehe in rozine, ter med delom peli in žvižgali. Branka je prinesla zelo star mlinček za mletje orehov. Vsi smo se trudili, da so bili orehi dobro zmleti.

DSCN0326 DSCN0330

 Pripravili smo nadev, mmm kako je dišalo. Komaj smo se zadrževali, da se niso prstki kar sami pomočili v posodo in nato potovali do ust. Razvaljali smo testo, ga namazali s slastnim orehovim  nadevom, ter posuli z rozinami. Vse skupaj smo zavili in položili v pekač.

DSCN0366 DSCN0368

Med tem časom, ko se je v kuhinji pečica grela, je testo še enkrat lepo vzhajalo. Potička se je nato lepo spekla in prav omamno je zadišalo po celem vrtcu.

DSCN0370 DSCN0374

Naslednji dan smo pripravili čajanko. Ob toplem domačem čaju in lepo pogrnjeni mizi smo se posladkali z našo pravo slovensko potico.

 DSC_0394

Mmmmm, bilo je zelo dobro.

Zapisala vzg. Branka Pivk