V skupini Ribice smo se zelo razveselili snega, ki nam ga je dalo novo leto. V sklopu teme »ZIMA JE ZAKON« se pogovarjamo o zimskih športih, spremljamo naše športnike preko medijev (časopis, računalnik, …), beležimo medalje, ki jih osvojijo in veliko časa tudi sami preživimo zunaj, v naravi. Navdušeni smo nad Petrom Prevcem, ki nas razvaja z dobrimi skoki in zato komaj čakamo šolske počitnice, da si skoke tudi v živo ogledamo na skakalnici pod Sekirico.
V torek, 19.1.2016 pa sta nas obiskala tekača na smučeh, Anamarija Lampič in Boštjan Klavžar. Boštjan je tudi član Tekaškega smučarskega kluba Logatec, ki ima prostore v isti stavbi kot naš vrtec. V sproščenem vzdušju sta nam predstavila vso opremo, ki jo potrebuje tekač na smučeh. Prinesla sta tudi pokal, startno številko in nekaj medalj, kar je bilo otrokom še posebej všeč.
Po predstavitvi v naši igralnici, pa smo se skupaj odpravili v klub, kjer smo malo potelovadili. Otrokom so bile zelo všeč uteži in elastike na katerih tekači pridobivajo mišice.
Anamariji in Boštjanu bi se še enkrat lepo zahvalili za dragocen čas sredi sezone!
Želimo pa jima tudi zdravja, da se bomo lahko skupaj veselili njunih uspehov!
SREČNO!

teks1 teks2 teks3 teks4 teks5 teks11
Tanja Oblak, vzgojiteljica