Geslo letošnjega tedna otroka je bilo »Povabimo sonce v vrtec« in v našem vrtcu je ta teden sonce še posebej močno sijalo v četrtek, 5. 10. 2017 popoldne, ko smo se spoznavali, klepetali, poslušali, se zabavali, razgibavali in še kaj vzgojiteljice, starši in otroci na jesenskem druženju. Vzgojiteljice enote Tičnica ugotavljamo, da je medsebojna pomoč eden izmen najbolj pomembnih žarkov, ki mora posijati v vrtec že zelo zgodaj, saj brez medsebojnega sodelovanja, pomoči in empatije. vrtca ni. Jesensko druženje s starši smo torej pripravili s poudarkom na humanosti in humanitarnosti.

V telovadnici smo pripravili otroško izmenjevalnico oblačil, kjer so si lahko otroci ob pomoči staršev in vzgojiteljic izbrali oblačila za jesen in zimo. Oblačila, ki so jih poklonili starši in so ostala, smo oddali humanitarni organizaciji in le-ta bo poskrbela, da bodo oblačila prejeli otroci, ki jih potrebujejo. V eni izmed igralnic so si lahko otroci in starši ogledali kamišibaj predstavo z naslovom Dom za medveda, v pripravi in izvedbi otrok in vzgojiteljic iz skupine »ptički«. Zgodba poslušalce nagovarja k medsebojni pomoči in sprejemanju drugačnosti – živali so medse sprejele ogromnega medveda in mu pomagale zgraditi dom. V vrtec je prišla tudi čisto prava psička Kasha z lastnico Sonjo Trček, ki sta članici društva za terapijo s pomočjo psov Tačke Pomagačke. Skupaj sta nas podučili o pravilnem pristopu k psu. Otroci so tako lahko spoznali, kako moramo biti spoštljivi do živali in kako lahko tudi živali pomagajo ljudem v različnih stiskah.

Dodatno smo pripravili tudi gibalne dejavnosti za otroke – za druženje in sprostitev. V igralnici gibalnici so se otroci razgibali s premagovanjem poligona iz najrazličnejših ovir, ki je potekal kar preko treh igralnic in hodnika. Za pripravo gibalnih ovir so vzgojiteljice dodobra izkoristile prostor in še posebej pripomočke iz vsakdanje rabe (časopisni papir, elastika, stoli, mize ipd.).

   

   

Avtorica: Mihela Maček

Foto: Vid Glavan