V tednu mobilnosti, v četrtek, 21. 9. 2017, smo vzgojiteljice iz enote Centralni vrtec na vrtčevskem igrišču za otroke in njihove starše pripravile sodelovanje v obliki  gibalnih postaj. Naš slogan je bil: »Združimo moči in odpeljimo se skupaj vsi.«

Pripravile smo 6 postaj, pri katerih so morali otroci in starši skupaj premagati ovire in priti na cilj. Gibalne postaje smo poimenovale po zaselkih, ki so v bližini vrtca (Martinj hrib, Čevica, Nova vas, Mandrge, Bloke, Dolnji Logatec). Že ob prihodu na igrišče, so otroke in starše pričakale vzgojiteljice z vstopnicami, na katerih je bil avtobus. Za vsako uspešno opravljeno postajo, so otroci dobili na avtobuse štampiljko. Skupaj so morali premagati ovire z avtobusom, premagati pot, obuti v velike copate, voditi žogo pod, čez, mimo ovir in zadeti koš, skupaj skakati v žakljih in pihati (narediti) velike milne mehurčke. Za najmlajše smo pripravile, v enem izmed atrijev, igro s peskom in različnimi prevoznimi sredstvi, ki pa je bila všeč tudi ostalim, starejšim otrokom.

Nasmejani obrazi otrok in zadovoljstvo staršev nam je pokazalo, da so uživali in da jim je tak način sodelovanja všeč in posledično smo bili zadovoljni tudi zaposleni.