Letos se je naša že tradicionalna Kurirčkova olimpijada  odvijala 13. oktobra 2017, v enoti Hotedršica v dopoldanskem času. Tudi letos nam je bilo vreme naklonjeno in nas je kljub jutranji megli, ki nas je sprejela v Hotedršici, skozi celotno olimpijado grelo sonce. Tokrat se je Kurirčkove olimpijade udeležilo 176 otrok, najstarejši oddelkov iz vseh naših enot. Zbrali smo se na igrišču pred vrtcem v Hotedršici, sledila je uradna predstavitev sodelujočih skupin in obešanje olimpijske zastave.

Skupaj smo zapeli  Kurirčkovo himno in prižgali olimpijski ogenj.

 

Letos je že drugič Kurirčkova olimpijada potekala v sodelovanju s Športno zvezo Logatec, ki nam je tudi tokrat donirala finančna sredstva, ki so nam omogočila, da je bila olimpijada še pestrejša.

 

Olimpijade se je letos udeležila tudi medicinska sestra Mojca Bizjak iz Zdravstvenega doma Logatec, ki je s svojo prisotnostjo popestrila dogajanje in nam bila v pomoč pri sami izvedbi olimpijade. Po končanem uradnem delu, smo se vsi skupaj podali gibalnim dogodivščinam naproti.

Olimpijada se je tokrat odvijala po krožni poti od vrtca proti Ravniku in nazaj. Teren je bil zelo razgiban, saj nas je pot  vodila skozi gozd po travniku, makadamski poti in asfaltu. Potrebno je bilo kar nekaj spretnosti, ki pa je otrokom in vzgojiteljicam ni primanjkovalo.

Na poti smo se srečevali z raznimi gibalnimi nalogami od teka v hrib, premagovanje lesenih hlodov, hoja po deskah, prelevili smo se celo v pajke in plezali med elastično pajkova mrežo.

 

Vzgojiteljice so otroke vodile preko vseh nalog, jih spodbujale in usmerjale, da so bili otroci lahko ves čas čim bolj aktivni. Za dosego cilja je bilo potrebno premagati kar devet različnih nalog.

Otroški obrazi so žareli od veselja, nekoliko seveda tudi od utrujenosti, saj premagati vse te ovir res ni bil mačji kašelj.

Vseh udeležencev je bilo zares veliko, zato se je proti vrtcu v Hotedršici takole vila cela kolona prijetno utrujenih otrok in seveda ostalih udeležencev.

Po končanem športnem delu smo se okrepčali in se poveselili s prijatelji iz drugih enot.

Majda Berzelak